Coaching
met paarden

Een paard is uitermate gevoelig voor het gedrag en de innerlijke belevingswereld. Een paard is een expert in het lezen van lichaamstaal. Paarden reageren direct. Daarmee houd je de focus gericht op de onmiddellijke ervaring in het hier en nu. Tijdens het omgaan met de paarden komen er situaties voor uit het dagelijks leven. Het paard confronteert je met je houding en kan je uit je comfort zone halen. Door direct in contact met het paard ervaring op te doen leer je welke antwoorden je zelf in je draagt. Je wordt uitgenodigd om op een nieuwe frisse manier naar jezelf en naar situaties uit je leven te kijken.

Ervaren in plaats van te blijven ‘praten over’:
geen woorden maar paarden!

Door ervaringsgericht leren – en zeker in de emotioneel veilige omgeving van een paard – kom je als vanzelf bij het voelen en ervaren. Je leert dan woorden geven aan dingen uit je hoofd, waar je eerder geen woorden voor kon vinden. Je bewustzijn wordt vergroot. Je wist het antwoord allang, maar nu kan je er ook woorden aan geven!

Esther Tensen heeft haar opleiding ‘Equine assisted coaching’ gevolgd bij opleidingsinstituut Keulseweg. De methodiek Keulseweg staat bekend als een verantwoordelijke manier van werken met respect voor mensen en paarden: “We brengen mensen met unieke talenten in aanraking met de intuïtieve intelligentie van het paard.”

Meer weten?
Lees meer op Keulseweg.nl

De coaching van Esther vindt plaats op een rustige, landelijke plek in de buurt van Amersfoort. Bekijk de locatie.

Wil je ook eens ervaren hoe deze manier van coachen voor jou werkt? Neem contact met mij op voor een kennismaking.